DSC07590

Welkom op de website van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor.

Het koor heeft inmiddels het 55 jarig jubileum al weer achter zich, maar is nog steeds een koor met een verfrissend en veelzijdig repertoire.
Er zijn weer diverse optredens gepland. Zie hiervoor onze agenda.

Wij wensen u veel plezier op onze site.

Het lied van de Vrijheid

 

MARGA KOOL SCHRIJFT BIJZONDERE BEVRIJDINGS-VOORSTELLING VOOR HET HOOGEVEENS CHRISTELIJK MANNENKOOR HCM

De schrijfster Marga Kool heeft een indrukwekkend muziekverhaal met liedteksten geschreven voor een bijzondere voorstelling, die het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM, samen met zangers, zangeressen, musici en kinderen op donderdag 19 mei 2022 gaat opvoeren in de grote zaal van de Tamboer. De titel van de productie is: “Het lied van de Vrijheid”.
Marga Kool zal zelf het verhaal voordragen, afgewisseld met de liederen door het mannenkoor, de solisten en de kinderen. 
Componist, pianist en dirigent Gezinus Veldman schreef de muziek en heeft de muzikale- en artistieke leiding.

De samenwerking tussen de schrijfster en de componist begon vorig jaar met de voorstelling ‘Droom de dag’ uitgevoerd door het honderdkoppig Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Dat werd een zeer groot succes; de voorstelling is intussen in Overijssel drie keer gespeeld voor een volle zaal. Dit inspireerde het bestuur van HCM tot het laten maken van een eigen productie voor Drenthe mede in het kader van de herdenking in dit jaar van 75 jaar bevrijding. De koorleden zijn zeer enthousiast over het resultaat: “Aansprekende teksten en prachtige muziek”.

Marga Kool: “Ik kreeg een brok in mijn keel, toen ik de muziek hoorde die Gezinus Veldman bij mijn teksten heeft gemaakt. Overweldigend, als je die door zo’n groot mannenkoor en ook door solisten en kinderen hoort zingen. En als je dan daarbij de foto’s geprojecteerd ziet uit die tijd! 

Ik heb gemerkt dat het verhaal mensen raakt! Omdat het over oorlog en bevrijding gaat. En over meer dan dat, want mijn verhaal bestrijkt een langere periode Drentse  en Hoogeveense geschiedenis. Het gaat ook over emigratie, over heimwee en weemoed. Het gaat over alles wat met vrijheid te maken heeft.”

Het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM heeft een subsidie gekregen van de gemeente Hoogeveen. Daardoor kan de entreeprijs worden beperkt tot € 15,- inclusief een afsluitend drankje.  

U kunt via onderstaand audiobestand  het hele verhaal nog eens beluisteren dat onlangs is uitgezonden via Regio Radio, een programma van Radio Hoogeveen.