Het lied van de Vrijheid

 

HET DOOR MARGA KOOL GESCHREVEN LIED VAN DE VRIJHEID BLIJFT KLINKEN.

 

Op 19 mei 2022 is in theater de Tamboer het “Lied van de vrijheid” in première gegaan. De reacties op deze zeer goed bezochte voorstelling van het “Lied van de vrijheid” waren erg lovend. Bezoekers waren diep onder de indruk van zowel het verhaal zoals dat geschreven en ook verteld is door Marga Kool als ook door het aansprekende beeld- en filmmateriaal uit de tijd waarin het verhaal speelt. Een verhaal dat over oorlog en bevrijding maar ook over emigratie, over heimwee en weemoed. Een verhaal dat gaat over alles wat met vrijheid te maken heeft.

Veel waardering was er ook voor de prachtige muziek die geschreven is door Gezinus Veldman, de dirigent van HCM.  Hij gaf weer op zijn geheel eigen virtuoze wijze leiding aan zowel HCM als de solisten en muzikale medewerkers en was niet alleen als dirigent maar tevens als pianist en als de artistiek leider actief. Veel lof was er voor de solisten sopraan Nine Roest, tenor Adri van der Weyde en bas Ronny Koekoek en de muzikanten trompettist Ruben Dekker en trommelaar Tim Nijhuis. Bijzonder en vertederend vonden ook de bezoekers de medewerking van de jonge Stijn Jurgens.

Tijdens de première op 19 mei was er ook een spreekrol voor de Commissaris van de Koning mevrouw drs. Jetta klijnsma. HCM is haar dankbaar voor die medewerking en hoopt op een vervolg in 2023.

Vanuit het aanwezige publiek zijn heel veel vragen gekomen om een herhaling.

Inmiddels is besloten om in 2022 nog een drietal voorstellingen van dit zeer aansprekende en juist in deze tijd zo actuele en relevante muziekverhaal te geven.   

De eerstkomende voorstelling is op zaterdag 24 september om 20:00 uur in de Goede Herderkerk aan de Lomanlaan 2 in Hoogeveen.

Daarna worden in 2022 nog voorstellingen gegeven in “De Voorhof” in Westerbork op zaterdag 29 oktober en in de Grote Kerk in Emmen op zaterdag 4 november.

 Marga KoolGezinus

 

 

U kunt via onderstaand audiobestand  het hele verhaal nog eens beluisteren dat onlangs is uitgezonden via Theetijd, een programma van Radio Hoogeveen.

 

 Ga terug ...