Lied van de Vrijheid

HET LIED VAN DE VRIJHEID OP 13 MEI IN DOETINCHEM.

Het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM onder leiding van Gezinus Veldman presenteert op zaterdag 13 mei om 20:00 uur het “Lied van de vrijheid” in “de Stadswal” aan de Burgemeester Nispenstraat 19-21 in Doetinchem.

Deze bijzondere voorstelling is op 19 mei in première gegaan in het Hoogeveense theater de Tamboer. De reacties op deze uitverkochte voorstelling waren lovend. De bezoekers waren diep onder de indruk van het door Marga Kool geschreven en ook door haar vertelde verhaal. Het aansprekende beeld- en filmmateriaal uit de tijd waarin het verhaal speelt gaf het geheel voor de aanwezigen een extra dimensie. Voor velen waren het zeer herkenbare beelden.

Inmiddels is in Hoogeveen de voorstelling op 24 september herhaald met opnieuw zeer lovende recensies. Ook zijn inmiddels voorstellingen gegeven in Westerbork en Emmen.

Het “Lied van de vrijheid” is een verhaal dat gaat over oorlog en bevrijding maar ook over emigratie, over heimwee, weemoed en weerzien. Het is een indrukwekkend jong en oud aansprekend muziek-verhaal dat een periode van een kleine 175 jaar omvat en dat gaat over alles wat met vrijheid en onvrijheid te maken heeft.

Een zeer actueel verhaal juist ook in deze tijd van spanningen wereldwijd.

De mooie, het verhaal ondersteunende, muziek van het “Lied van de vrijheid” is geschreven door de bekende componist, pianist en dirigent van HCM Gezinus M. Veldman.

Naast het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM wordt medewerking aan de voorstelling verleend door sopraan Nine Roest, tenor Adri van der Weyde en bas Ronny Koekoek.                  

Instrumentale medewerking verlenen trompettist Ruben Dekker en trommelaar Tim Nijhuis. Een belangrijke rol is er voor de jonge Stijn Jurgens.

Een bijzondere gastrol is er voor Gerda Brethouwer, de directeur van het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten.

Het geheel staat, vanachter de vleugel, onder leiding van Gezinus Veldman.

De voorstelling van het “Lied van de vrijheid” is op zaterdag 13 mei om 20:00 uur in Erfgoed de Stadswal in Doetinchem.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 17,50 en zijn verkrijgbaar via bij de Primera, Raadhuisstraat 7 in Doetinchem; het Nationaal Onderduikmuseum / VVV in Aalten,.

Reserveren kan ook bij de Stadswal in Doetinchem via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij de voorzitter van HCM via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u ook kaartjes reserveren. Na uw mail waarin u uw gegevens zet met ook uw telefoonnummer ontvangt u een berichtje en na betaling liggen dan de kaarten in Doetinchem voor u klaar.

 

Eventueel nog niet verkochte kaarten kosten aan de kerk € 17,50 en zijn dan, zolang de voorraad strekt, aldaar verkrijgbaar vanaf een uur voor de voorstelling.

 

 

  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-