Gezinus Veldman, Dirigent

Gezinus Veldman, dirigent van het HCM

Gezinus M.Veldman studeerde piano bij Pierre Ruhlmann aan het conservatorium te Enschede en volgde improvisatie-lessen bij Louis van Dijk.

Hij is actief als solist en begeleider van vele koren en solisten met tal van concerten in binnen- en buitenland en is als zodanig te beluisteren op een groot aantal cd's waaronder enkele solo cd's. Ook werkt hij regelmatig mee aan diverse radio- en televisieopnamen.

Een veelgevraagd pianist, met name zijn boeiende improvisaties maken hem tot een graag geziene gast.

Met plezier werkte hij samen met muzikanten vanuit verschillende muzikale hoeken zoals Louis van Dijk, Martin Mans, Marco Bakker, Arjan en Edith Post, Karin Bloemen, Jan Vayne, Piotr Rangno, Jacques Marcus, Harm en Roelof, Ernst Daniël Smid, Pieter Jan Leusink, Adriaan Stoet, Jules Mellema, Henry Blackmon en Harry Sacksioni.

Als dirigent is Gezinus M.Veldman verbonden aan het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor, het Ommer Mannenkoor en het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Daarnaast dirigeert hij regelmatig diverse grote projectkoren voor uiteenlopende producties.

Veel arrangementen en composities - zowel instrumentaal als vocaal - zijn van zijn hand verschenen, waaronder een groot aantal originele werken voor mannenkoor. Zijn veelzijdigheid en originaliteit als musicus komt mede tot uiting in verschillende filmprojecten en tv-documentaires met pianomuziek van zijn hand(en).


www.gezinusveldman.nl