Kerstconcert Grote Kerk

Op vrijdag 23 december 2022 om 20:00 uur wordt het kerstconcert van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM gegeven in de sfeervolle Grote Kerk in Hoogeveen.

Na twee jaren dat we het in Hoogeveen, als gevolg van de corona-pandemie, hebben moeten doen zonder het traditionele HCM-Kerstconcert in de Grote Kerk, is het dan bijna weer zo ver. We weten dat velen er erg naar uitzien om ook op die manier, volgens de allerbeste tradities, samen met het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor toe te leven naar het Feest van de geboorte van Jezus.

HCM staat onder leiding van dirigent, componist en pianovirtuoos Gezinus M. Veldman die ook verantwoordelijk is voor de compositie van een groot aantal van de koorwerken die door HCM tijdens dit kerstconcert worden gezongen. Aan dit bijzondere kerstconcert wordt, zoals gewoonlijk tijdens een HCM kerstconcert, medewerking verleend door de bekende organist en dirigent  Frank Kaman.

Verder werken mee fluitiste Lise Giethoorn, trommelaar Tim Nijhuis en de koorsolisten tenor Adri van der Weyde en bas Ronny Koekoek.

Elk jaar opnieuw biedt het kerstconcert van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor een sfeervol en afwisselend muzikaal programma waarin, naast bekende en nieuwe liederen, er ook altijd ruimte is voor samenzang. De warmte en harmonie van de muziek en de mooie, sfeervol versierde Grote Kerk met die prachtige akoestiek, staan garant voor een geweldige muzikale voorbereiding op het naderende Kerstfeest.

De entree is slechts € 10,- en kinderen tot 13 jaar hebben gratis toegang.

Kaarten zijn te koop bij de bekende voorverkoopadressen:

In Hoogeveen: Christelijke boekwinkel de Fakkel, Hoofdstraat 63; Bloemenshop Erwin, de Weide 6; Primera de Haan, Grote Beer 33; W. Koopman Tabak/Lektuurshop, De Nije Nering 52; Schoen- en Sleutelmakerij  Koopman, Hoofdstraat 252; Dierckxsens, mooi voor mannen, Hoofdstraat 198.

In Hollandscheveld: Ineke Vos Mode, Het Hoekje 5.

Zuidwolde: De Dekkers Mode, Hoofdstraat 60.

èn vanaf een uur voor het concert in de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Hoogeveen.