Over ons

De oprichting van het HCM vond plaats op 16 oktober 1963 en men startte met 30 leden. Als eerste dirigent trad op de heer Martin Groenewold die op 9 februari 1966 opgevolgd werd door Alle Roodbergen.

Onder de bezielende leiding van Alle Roodbergen groeide het koor uit tot ruim 200 leden. Tot zijn plotselinge overlijden op 10 oktober 1989 is Alle Roodbergen bijna 25 jaar dirigent van HCM geweest. Als tijdelijk dirigent werd de heer W. Boerman uit Dronten aangetrokken.

Vanaf september 1990 is Gezinus M. Veldman uit Vroomshoop dirigent. Door zijn vele kwaliteiten weet hij het koor enorm te inspireren en tot hoge prestaties te brengen.

Het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor, telt momenteel ± 100 leden.
Het koor beheerst naast de geestelijke muziek een veelzijdig repertoire. In zijn ruim vijfenvijftig jarig bestaan heeft het koor door middel van vele concerten in binnen- en buitenland een goede reputatie opgebouwd.

Wilt u een repetitie bijwonen, dan wordt u hierbij van harte uitgenodigd. 's Maandags van 19.45 - 22.00 uur in zaal 6 van de Goede Herderkerk, Lomanlaan 2 te Hoogeveen. Zonder verdere verplichting uiteraard. Laat vooraf, via dit formulier, even weten dat u komt.